Dobývání hradu Pravda

Dobývání hradu je tradiční akcí střediska. Vydáme se opět do hradeb tajemného hradu, ve kterém proběhne velká slavná bitva, na kterou se již chystá celá šlechta z českého království. Zároveň je vyhlášen turnaj jednotlivců a připraveno i několik dalších soutěží. Dvorní dámy budou hodnotit nejzajímavější dobový kostým, proto neváhejte a přijďte si zasloužit svoje ostruhy za statečnost. Při každé bitvě jsou nejstatečnější bojovníci pasováni do rytířského stavu.

 

S SEBOU: jídlo a pití na celý den (doporučujeme buřty k ohni); vyrobené zbraně, teplé oblečení do přírody; dobový kostým (berte v po

 

taz možné poškození v boji), papír, tužku, KPZ, uzlovačku, šátek

ZBRANĚ: předem upozorňujeme, že veškeré zbraně projdou důkladnou kontrolou místního kováře, který veškeré nebezpečné části zbraní odstraní či celou zbraň zabaví. Tímto je myšleno především špičaté hroty mečů, vystřelovací špičaté části lukostřílů atd. Berte zároveň v potaz, že většina zbraní je při bitvě zničena. Doporučujeme vyrobit dřevěný meč a štít. Inspiraci lze nalézt na fotografiích z některého minulého ročníku.

Doprava je vzhledem ke špatnému spojení ČD individuální.

SRAZ: 31.3. v 10:00 pod Pravdou jako minulý ročník (kdo nezná cestu sraz v 9:30 na skauťáku a pojedeme za sebou)

KONEC: tamtéž v 16:00

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.