Listopad 89

Akce pro Skautky, Skauty, (Vlčata a Světlušky)

Listopad 89 byl důležitým mezníkem pro celou českou společnost i skautské hnutí. Rádi bychom dětem z našich oddílů o této důležité historickém období řekli, a ukázali jim, co se onoho podzimního měsíce událo. Myslíme, že týden před třicátým výročím listopadu 89 je na to ta nejlepší doba.

Podařilo se nám zařídit vstupy na dvě výstavy v Praze. První z nich je komunikace89. Na ní se děti dozví, jak fungovala média během Sametové revoluce. Druhé místo, které navštívíme je muzeum komunismu. Tam se děti seznámí s tím, jak vypadal život v Československu před rokem 89. Na obou výstavách budou mít pro nás program, který mají připravený pro pražské školy. 

– Sraz: Žatec hlavní nádraží ČD 9.11. v 8:30

– Návrat: Žatec hlavní nádraží ČD 9.11. v 19:10

– S sebou: Skautský kroj na sobě, jídlo a pití na celý den, papír, tužku, 50 Kč účastnický poplatek

– Na akci je třeba přihlášení do 6.11. formou SMS na telefonní číslo 776 694 969. Uveďte prosím jméno dítěte a jeho oddíl (skauti, vlčata/světlušky). Počet míst je omezen. Účast potvrdíme 7.11. 

Akci míříme spíše pro starší, a proto vezmeme primárně skautky a skauty. Světluškám a vlčatům ale nechceme brát příležitost se akce zúčastnit, a proto je vezmeme v případě nenaplnění kapacity dle pořadí přihlášení 🙂

– Info: Petr Marek 776 694 969

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.