Dobýbání hradu pravda

Dobývání hradu je tradiční akcí střediska. Vydáme se opět do hradeb tajemného hradu, ve kterém proběhne velká slavná bitva, na kterou se již chystá šlechta z celého českého království. Zároveň je vyhlášen turnaj jednotlivců a připraveno I několik dalších soutěží. Dvorní dámy budou hodnotit nejzajímavější dobový kostým, proto neváhejte a přijďte si zasloužit svoje ostruhy za statečnost. Při každé bitvě jsou nejstatečnější bojovníci pasováni do rytířského stavu.

S SEBOU: jídlo a pití na celý den (doporučujeme buřty k ohni); vyrobené zbraně, teplé oblečení do přírody; dobový kostým (berte v potaz možné poškození v boji), papír, tužku, KPZ, uzlovačku, šátek

ZBRANĚ: předem upozorňujeme, že veškeré zbraně projdou důkladnou kontrolou místního kováře, který veškeré nebezpečné části zbraní odstraní či celou zbraň zabaví. Tímto je myšleno především špičaté hroty mečů, vystřelovací špičaté části lukostřílů atd. Berte zároveň v potaz, že při bitvě pravidelně dochází ke zničení několika zbraní. Doporučujeme vyrobit dřevěný meč (obalený molitanem či jiným podobným materiálem z důvodu bezpečnosti) a štít. Inspiraci lze nalézt na fotografiích z některého minulého ročníku.

Doprava je vzhledem ke špatnému spojení ČD individuální.

SRAZ: 6.4. v 10:00 pod Pravdou (GPS souřadnice: 50.2387850N, 13.7125311E)

KONEC: tamtéž v 16:00

Další informace: Martin Štíbr – 604 515 400

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.