Sázíme stromy

Oslovila nás organizace Sázíme stromy, z.ú., abychom jim pomohli zasadit pár stromků.

V neděli 24.10.2021 sraz v 9:50 u řeky, parkoviště mezi fotbalovým hřištěm a zimovištěm zimního ptactva.

Předpokládaný konec v 15:00.

S sebou: teplé pracovní oblečení, pracovní rukavice, kdo má tak rýč, svačinu.

Prosím napište mi, kdo se bude účastnit.

Akce je pro skauty, skautky, vedoucí.

Info od pořadatelů:

V neděli 24. října 2021 proběhne v Žatci pod taktovkou organizace Sázíme stromy výsadba 30 stromů. Stručně nastíním, co nás ten den čeká.
Žatec je město, které je obklopeno poli a místní radnice se velmi snaží ozelenit alespoň obecní pozemky, buduje zelené zálivy, sází nové stromy na sídlištích a zakládá i krásné kvetoucí loučky ve městě. Výsadba olší, lip a javorů podél cyklostezky u Ohře vytvoří krásný kout pro místní obyvatelstvo, podél cyklostezky se chodí venčit psi, procházet rodiče s dětmi, jezdí cyklisté a prochází návštěvníci sousedícího sportovního hřiště. Vedle výsadby město postavilo také altán s ohništěm, v centru města tak vzniká využitelná zelená oáza pro občany Žatce.
Prosím, na sebe si vezměte teplé pracovní oblečení a nejlépe holiny, pokud chcete, přibalte si také své pracovní rukavice – erární budeme mít s sebou v dostatečném počtu, ale ne každému je to příjemné. Doporučujeme přibalit i oblečení a boty na převlečení po práci. Všechno nářadí dovezeme a zapůjčíme a veškerý ostatní materiál (pletivo, kůly, hřebíky atd.) rovněž zajistíme. Sázet se bude i za nepříznivého počasí, pokud by ale měl být silný déšť a podobně, ozveme se den před akcí a domluvíme se. 
Nejdřív si všichni dohromady ukážeme správný postup sázení a potom se již rozejdeme k jednotlivým stromům. Celá výsadba je na jednom místě podél cyklostezky, společně s kolegou Petrem Cermanem Vás budeme neustále obcházet a budeme k dispozici .Po výsadbě pro nás obec v altánu vedle výsadby připraví ohniště a dřevo, kde bude možnost opéct si Vámi přivezené buřty či něco dalšího dle vlastního uvážení a společně posedět. Předpokládáme konec kolem 15:00, záleží na mnoha faktorech např. na počasí a počtu sázejících. 
Protože se v Sázíme Stromy, z.ú. snažíme o udržitelnost, všechna naše sázení probíhají v duchuZero Waste, tedy bez zbytečných obalů. PET lahve, jednorázové nádobí, kelímky a plastové obaly z cateringu tvoří na sázeních často největší množství odpadu. Ani tady se proto neobejdeme bez Vaší spolupráce, zkuste tedy i Vy své svačinky a pití zabalit do znovu použitelných obalů, prosím :-). My přivezeme na akci várnici s čajem včetně pár hrnečků (můžete si ale vzít svůj vlastní termohrnek), vodu na opláchnutí rukou a také malé občerstvení v podobě ovoce a domácí buchty. Na místě budou také připraveny tašky/bedny na tříděný odpad, pokud by se přeci jen nějaký drobný odpad objevil.

I letos je potřeba na sázeních dodržet aktuální covidové podmínky.  Na našem sázení v Žatci by nás nemělo být více než 20 lidí a po celou dobu budeme venku, tedy žádná omezení pro nás aktuálně neplatí. 

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.